Jaki amortyzator wybrać
|
06-17-2013, 21:43
|
|||
|
|||
Jaki amortyzator wybrać
Witam
Wiem że w internecie jest mnóstwo informacji pt "jaki amortyzator", ale im więcej czytam tych wątków tym więcej mam pomysłów na amortyzator ![]() Tak więc mam 13 lat i gdy po raz pierwszy wybrałem się z kolegą w góry połknąłem bakcyla ![]() Warzę ok 50 kg, i poszukuję jakiegoś w marę mięciutkiego amorka. Przyczyną zmiany amortyzatora są dość duże luzy, oraz twardość. Nie jeżdżę jakoś super, ale potrzebuję czegoś na dłuższą metę. Nadszedł czas na ciemną stronę czyli wymagania: -Tak jak wspominałem dosyć mięciutki. -Musi mieć adapter pod v-ki ![]() -Max cena to 400 zł. -Oczywiście pod koła 26. Myślę że jako doświadczeni rowerzyści pomożecie swojemu młodemu uczniowi ![]() |
|||
06-24-2013, 15:19
|
|||
|
|||
RE: Jaki amortyzator wybrać
Witam młodego człowieka na forum! Jeśli chodzi o amortyzator...w tym przedziale cenowym przyznam szczerze, że cięzko będzie coś znaleźć - moim przynajmniej zdaniem. Gdybyś dysponował jednak kwotą o około 100 - 200 zł więcej moglibysmy pokusić się o zakup np SID'a który moim zdaniem byłbym złotym rozwiązaniem z tej sytuacji, a w takim wypadku zakup uzywki w tym przedziale cenowym i w dodatku dobrym stanie graniczy niemal z cudem - cóż..probować zawsze jednak warto.
Moim faworytem jest SID gdyż bez większych problemów będziesz mógł ustawić go pod siebie, jeśli chodzi o twardość, tłumienie itp, jest lekki, zywotny (ale tylko i wylącznie przy odpowiednim i dość częstym serwisie)a przy tak niskiej wadze jaką obecnie prezentujesz nie odczujesz w żaden sposób jego witkości. Poza tym - jest to amortyzator z najwyższej pólki, sprawdzona konstrukcja i moim przynajmniej zdaniem ciekawa lokata pieniędzy. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|